طرز تهیه مربای خرمالو خوشمزه و براق به 3 روش ساده
به گزارش وبلاگ ساختمان، مربای خرمالو یکی از است که طرز تهیه آن بسیار ساده است. مربا خرمالو به روش های مختلف درست می گردد. بعضی مربای خرمالو را به همراه سیب می پزند و بعضی دیگر برای پخت آن یک روز زمان می گذارند. اما در ساده ترین حالت می توان مربای خرمالو را به سادگی و در عرض یک ساعت آماده کرد و از بهره برد. در این مقاله از در طرز تهیه مربای خرمالو به 3 روش بدون شکرک و کپک را آموزش داده و دلیل گس شدن مربای خرمالو را شرح می دهیم.
روش اول: طرز تهیه مربای خرمالو ساده
مواد لازم برای تهیه مربای خرمالو
- خرمالوی تازه: یک کیلوگرم
- شکر: 500 گرم
- آبلیمو: حدود 2 قاشق غذاخوری
مراحل تهیه مربای خرمالو ساده
برای درست کردن مربا خرمالو، باید خرمالو را له کنید و در قابلمه به آرامی بپزید. این روش از تهیه خرمالو، حدود 40 دقیقه زمان می برد و اجازه بدهید کاملا آب آن غلیظ گردد. برای این که این مربای خوشمزه را بپزید، دستورالعمل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: خرمالوها را آماده کنید و بپزید
در مرحله اول از طرز تهیه مربا خرمالو به شیوه ساده، خرمالوها را پوست کنده و ریز خرد کنید. سپس خرمالو را با چاقو له کنید و در یک قابلمه بریزید. شعله زیر قابلمه را کم کنید.
مرحله دوم: شکر را اضافه کنید
در مرحله دوم از طرز تهیه مربای خرمالو، شکر را آرام آرام به مخلوط خرمالو در قابلمه اضافه کنید و با خرمالوها کاملا هم بزنید. بعد از این که شکر و خرمالوها کاملاً با هم مخلوط شدند، آبلیمو را به محتوای قابلمه اضافه کنید.
مرحله سوم: مربای خرمالو را بپزید
در مرحله آخر از طرز تهیه مربای خرمالو کافیست تا کمی شعله گاز را میانه نموده و 40 دقیقه زمان دهید تا شکر و آبلیمو به خورد خرمالوهای له شده بروند و یک مایع غلیظ به دست آید. شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا مربای خرمالو شما خنک گردد. شما می توانید بعد از خنک شدن مربا آن را درون شیشه ها ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای کامکوات به 2 روش
روش دوم: طرز تهیه مربای خرمالو به همراه سیب
مواد لازم برای تهیه مربا خرمالو و سیب مجلسی
- خرمالو: 500 گرم
- سیب: یک عدد
- هل: یک قاشق چای خوری
- گلاب: یک لیوان دسته دار فرانسوی
- آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
مراحل تهیه مربا خرمالو مجلسی
در این روش از طرز تهیه مربا خرمالو باید سیب و خرمالوها را رنده کنید و روی حرارت بجوشانید. ابتدا شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس بقیه مواد را اضافه کنید. این مربای خوشمزه را می توانید با طی کردن مراحل زیر، درست کنید.
مرحله اول: خرمالوها را رنده کنید
در مرحله اول طرز تهیه مربای خرمالو با سیب، ابتدا سیب را پوست بکنید و رنده کنید. سیب رنده شده را در داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. سپس شکر را به سیب اضافه کنید. گلاب را هم در مرحله بعد به مخلوط سیب رنده شده و شکر بیفزایید. مخلوط مواد مربا را آنقدر هم بزنید تا شکر کاملا در گلاب و سیب پخته شده حل گردد.
مرحله دوم: شربت را اضافه کنید و بپزید
در مرحله دوم از طرز تهیه مربای خرمالو، خرمالوها را پوست بگیرید. پس از آن که مخلوط شکر و گلاب و سیب کاملاً غلیظ شد، آن ها را به قابلمه اضافه کنید. سعی کنید خرمالوها را در 5 دقیقه آخر کار به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید.
پس از آن، آب لیمو و هل را هم به مواد اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه قابلمه مربا را از روی حرارت بردارید. 12 ساعت زمان دهید تا مربای خرمالو خنک گردد. بعد از آن شما می توانید مربا را در داخل ظروف شیشه ای ریخته و آن را در یخچال قرار دهید. اگر می خواهید مربای خرمالو را به صورت کمپوت خرمالو مصرف کنید، بهتر است مقدار شکر آن را نصف کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک و بدون آهک
روش سوم: طرز تهیه مربای خرمالو بدون آب
مواد لازم برای تهیه مربای خرمالو رسیده
- خرمالو: یک کیلوگرم
- شکر: یک کیلوگرم
- آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
- چوب دارچین: یک یا دو عدد
مراحل تهیه مربا خرمالو بدون آب
در این روش از درست کردن مربای خرمالو، باید خرمالو و شکر را با هم استراحت بدهید و بعد آن را بجوشانید تا غلیظ گردد. برای مشاهده جزییات تهیه این مربا، ادامه مراحل را بخوانید.
مرحله اول: خرمالو ها را آماده کنید
در مرحله اول از طرز تهیه مربای خرمالو، ابتدا پوست خرمالوها را جدا کنید. به مدت یک روز خرمالوها را در دمای معمولی اتاق قرار دهید تا کاملاً نرم شوند. هم وزن خرمالوها به آن شکر اضافه کنید. مخلوط خرمالو با شکر را در داخل یخچال قرار دهید. مخلوط خرمالو و شکر باید به مدت یک شب در یخچال بماند تا خرمالوها کاملاً در شکر آب بیندازند.
مرحله دوم: شکر و خرمالو را بجوشانید
در مرحله دوم، مخلوط شکر و خرمالو را در قابلمه بریزید و روی حرارت کم قرار دهید. دقت داشته باشید تا مربا به نقطه جوش نرسد. خرمالوها را به مدت یک ساعت بپزید. مربا خرمالو شما تقریباً آماده است. برای جلوگیری از شکرک زدن مربای خرمالو به آن کمی آبلیمو اضافه کنید و 5 دقیقه روی شعله میانه قرار دهید.
فوت و فن های طرز تهیه مربای خرمالو
*می توانید از چوب دارچین و یا هل برای خوش طعم کردن مربای خرمالو بهره ببرید.
*در صورت تمایل زمانی که آبلیمو را به مربای خرمالو اضافه می کنید، کمی هل و چوب دارچین و یا هر دو را به مخلوط خود اضافه کنید.
*دلیل گس شدن مربای خرمالو استفاده از خرمالو سفت و کال است.
*برای تمام روش های طرز تهیه مربا خرمالو از خرمالو نرم و رسیده بهره ببرید تا طعم مربا گس نگردد.
منبع: افق کوروش