علت روغن ریزی موتور چیست و چگونه رفع می شود؟

به گزارش وبلاگ ساختمان، دلیل روغن ریزی موتور خودرو شامل موارد مختلفی است که هر یک می توانند مسائل جدی برای موتور ایجاد کنند؛ به همین دلیل باید قبل از بروز چنین مسائلی، دلیل روغن ریزی موتور خودرو را تشخیص داد و برای برطرف کردن آن اقدام کرد.

علت روغن ریزی موتور چیست و چگونه رفع می شود؟

هر خودروریی از قطعات متحرک بسیار زیادی تشکیل شده است که با هم در تماس هستند. وقتی که قطعات خشک باشند دچار ساییدگی و اصطکاک می شوند که همین امر به مرور زمان باعث گرم شدن و خرابی دستگاه می گردد.

از این رو سازندگان خودرو برای رفع مشکل اصطکاک بین قطعات متحرک خودرو، روغن و روان کننده را پیشنهاد می کنند. روغن موتور یکی از مهم ترین روان کننده ها است که در عملکرد درست موتور خودرو و افزایش عمر مفید قطعات آن نقش مهمی را ایفا می کند.

اما در این میان ممکن است مشکلاتی نظیر روغن ریزی خودرو رخ بدهد که هر راننده ای حداقل یک یا چندبار با آن روبرو شده است و باید دلیل آن را بداند و رفع کند.

اگر در این زمینه احتیاج به مشاوره و خدمات تخصصی دارید، می توانید از تعمیرکاران مجرب وبلاگ ساختمان به صورت رایگان مشاوره دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در صفحه خدمات تعمیر خودرو و همچنین در بخش خدمات تعویض روغن سفارش خود را ثبت کنید یا به وسیله شماره 1471 با کارشناسان وبلاگ ساختمان تماس بگیرید.

نکات کلیدی

  • یکی از اصلی ترین دلایل روغن ریزی ماشین، بالا رفتن عمر ماشین است.
  • کاهش روغن موتور ماشین تا حد مجاز و معقولی کاملا طبیعی است و درواقع یکی از نشانه های عملکرد درست و موثر روغن محسوب می گردد.
  • لکه های چربی زیر ماشین، محدوده تقریبی روغن ریزی را مشخص می کند. این محدوده ها شامل محفظه موتور، نیمه میانی خودرو، چرخ های خودرو و موارد دیگر می گردد.

دلیل روغن ریزی موتور ماشین چیست؟

کاهش روغن موتور ماشین تا حد مجاز و معقولی کاملا طبیعی است و درواقع یکی از نشانه های عملکرد درست و موثر روغن محسوب می گردد. ولی اگر میزان کم شدن روغن موتور از حد طبیعی بیشتر باشد یا موتور، روغن ریزی داشته باشد کمی نگران کننده خواهد بود.

حد مجاز کاهش روغن موتور به نوع خودرو بستگی دارد؛ ولی به صورت کلی در هر 1000 کیلومتر بین 2.1 تا 2.5 لیتر کاهش روغن نرمال است. برای رفع روغن ریزی ماشین ابتدا باید دلیل روغن ریزی موتور را مورد بررسی قرار دهیم.

دلیل روغن ریزی موتور چیست؟

یکی از عمده دلایل روغن ریزی ماشین، بالا رفتن عمر ماشین است. این موضوع باعث می گردد که قطعات خودرو دچار پوسیدگی یا ترک خوردگی شوند که درنهایت منجر به روغن ریزی خودرو می گردد.

با روشن شدن موتور درجهت روانکاوی قطعات، روغن به وسیله اویل پمپ با فشار زیادی در کانال های رفت روغن تزریق می گردد. در مسیر برگشت نیز به وسیله کانال های برگشت با فشار کمتری به کارتل برمی گردد.

سرعت بالا در عمل تزریق و تزریق پرفشار روغن به فضای بین یاتاقان ها باعث می شوند که روغن همیشه دنبال یک حفره برای نشت باشد.

عدم آب بندی یا کوچک ترین سوراخی می تواند باعث تشکیل نشت روغن گردد و با کم کردن حجم روغن موتور یک فاجعه اتفاق بیفتد. روغن ریزی خودرو می تواند از بخش های مختلف خودرو مثل واشرها، مخازن و لوله های منتقل کننده روغن رخ بدهد.

تعمیر خودرو را به کارشناسان خبره وبلاگ ساختمان بسپارید.

  • شارژ گاز کولر ماشین
  • تعویض روغن، فیلتر، لنت، شمع و وایر خودرو
  • خدمات مکانیکی ماشین
  • صافکاری و نقاشی، جوش پلاستیکی سپر
  • برق و باتری خودرو
  • تعمیر موتور سیکلت و رفع خرابی ها

تعمیرات تخصصی خودرو با تیم وبلاگ ساختمان

تعمیر خودرو را به کارشناسان خبره وبلاگ ساختمان بسپارید.

  • شارژ گاز کولر ماشین
  • تعویض روغن، فیلتر، لنت، شمع و وایر خودرو
  • خدمات مکانیکی ماشین
  • صافکاری و نقاشی، جوش پلاستیکی سپر
  • برق و باتری خودرو
  • تعمیر موتور سیکلت و رفع خرابی ها

تعمیرات تخصصی خودرو با تیم وبلاگ ساختمان

چه بخش هایی از خودرو دچار روغن ریزی می شوند؟

مایع روان کننده یا همان روغن، از داخل کارتل موتور به وسیله پمپ روغن به سمت مجاری میل لنگ، پیستون، سرسیلندر، یاتاقان ها و بخش های دیگر راه پیدا می کند تا حرکت آن ها را روان کند.

روان کردن حرکت قطعات باعث می گردد که اصطکاک بین قطعات متحرک فلزی مخصوصا یاتاقان های میل لنگ، میل بادامک و موارد دیگر به کم ترین حد برسد.

اگر میزان روغن پیشرانه در اثر نشتی به کمتر از حد استاندارد برسد، عمر موتور و قطعات حساس آن به حد پایینی می رسد و امکان قفل شدن پیشرانه وجود دارد.

خرابی قطعات داخلی دلیل روغن ریزی موتور

علاوه بر این مکانیزم ها و چرخ دنده های داخل جعبه دنده هم به منظور انجام وظایف خود کار داخل محفظه گیربکس به روان کار احتیاج دارند تا اصطکاک بین قطعات متحرک گیربکس به پایین ترین سطح برسد و برای مدت زمان طولانی بدون احتیاج به سرویس به کارش ادامه بدهد.

سازندگان قسمت های فنی موتور و گیربکس برای آب بندی قطعات درمقابل نشتی روغن از چسب های مخصوص درزبندی و آب بندی های موسوم به کاسه نمد استفاده می کنند.

البته اگر مسئله ای برای کاسه نمد یا چسب آب بندی رخ بدهد، نشتی روغن اتفاق می افتد. متداول ترین قسمت های خودرو که به طور معمول روغن ریزی دارند شامل این موارد هستند:

روغن ریزی از گیربکس

گیربکس جزو قطعاتی محسوب می گردد که مملو از روغن است و برای آب بندی آن از کاسه نمدهای متفاوتی استفاده می گردد. یکی از مواردی که خرابی آن ها دلیل روغن ریزی موتور است و باعث نشتی و تخلیه روغن جعبه دنده می گردد، کاسه نمدهای پلوس و شافت اصلی است.

خرابی گیربکس دلیل روغن ریزی موتور

نشتی روغن از کاسه نمدهای میل لنگ

یک دلیل روغن ریزی موتور ماشین خرابی کاسه نمد میل لنگ است. در واقع هردو قسمت انتهای میل لنگ به وسیله دو کاسه نمد آب بندی شده است و خراب شدن هرکدام از کاسه نمدها باعث روغن ریزی از قسمت تحتانی موتور است.

محاسبه رایگان هزینه تعمیرات خودرو!

روغن ریزی از واشر سرسیلندر

خرابی واشر سرسیلندر باعث قاطی شدن آب و روغن می گردد و حتی دلیل لجن شدن روغن موتور است.

اما یکی از اثرات غیرمعمول خرابی واشر سرسیلندر، نشت کردن روغن از فضای بین بلوک و سرسیلندر است؛ زیرا واشر سرسیلندر وظیفه آب بندی کردن کانال های روغن، آب و کمپرس هوای محفظه احتراق را به عهده دارد.

علاوه بر این از نفوذ سیالات موجود در این بخش به بیرون جلوگیری می کند. بنابراین دلیل روغن ریزی از واشر سرسیلندر خرابی واشر و از دست رفتن کیفیت آن است که باعث نشتی روغن از فضای بین بلوک و سرسیلندر است.

هم چنین میل سوپاپ هم کاسه نمد دارد که در صورت عیب پیدا کردن، روغن ریزی کردن از محل آن یک امر اجتناب ناپذیر است.

دلیل روغن ریزی موتور به دلیل خرابی واشر سرسیلندر

خرابی واشر قالپاق سرسیلندر

برای بستن فضای روی میل سوپاپ و سایر قطعات این بخش معمولا از یک درب یا قالپاق لاستیکی یا فلزی استفاده می گردد.

فضای بالای سرسیلندر مملو از روغن است، به همین دلیل قالپاق روی آن باید با استفاده از واشر یا چسب مناسب عایق بندی و آب بندی گردد. ایراد واشر قالپاق دلیل روغن ریزی موتور از ناحیه بالای سرسیلندر است.

تعمیرات تخصصی خودرو با تیم حرفه ای وبلاگ ساختمان

کارتل روغن

محل اتصال کارتل یا همان محفظه روغن، به بلوک سیلندر با چسب مخصوصی آب بندی می گردد. در صورت عدم اعمال چسب مناسب به این قسمت یا استفاده از واشر بی کیفیت و نامرغوب، احتمال نشت روغن از سطح تماس کارتل با موتور را افزایش می دهد.

علاوه بر این پیچ تخلیه کارتل هم درصورت آب بندی نامناسب و خراب بودن رزوه های آن می تواند دلیل روغن ریزی موتور باشد.

دلیل روغن ریزی موتور و خرابی قطعات موتور

روغن ریزی در ترمز

در بخش ترمز، روغن به رنگ های مختلفی وجود دارد که متداول ترین آن ها: زرد، آبی و سبز هستند. این روغن دارای غلظت کم با خاصیت تمیزکنندگی زنگ آهن است. برای تشخیص دادن نشتی روغن در ترمز به روغن ریزی و خیسی داخل رینگ لاستیک ماشین توجه می کنیم.

علاوه بر این، برای تشخیص دقیق، چرخ موردنظر را باز می کنیم و به بررسی آن می پردازیم. اگر خیسی در رنگ دیده نشد، روغن ریزی ترمز در دیگر اجزای ترمز رخ داده است که در این صورت باید به تعمیرکار مراجعه کنید.

دلیل روغن ریزی موتور و ترمز خودرو

مراحل رفع دلیل روغن ریزی موتور ماشین

اولین قدم برای بررسی دلیل روغن ریزی موتور، تشخیص محل روغن ریزی است. ولی همین کار هم به سادگی انجام نمی گردد و برای بررسی حرفه ای روغن ریزی باید مراحل خاصی را طی کرد.

  • در مرحله اول با ایجاد لکه های چربی زیر ماشین، محدوده تقریبی روغن ریزی را مشخص کنید. این محدوده ها شامل محفظه موتور، نیمه میانی خودرو، چرخ های خودرو و موارد دیگر می گردد.
  • خودرو را به کارواش ببرید تا از قسمت زیر تمام قطعات موجود در محدوده روغن ریزی را به طورکامل شست وشو دهد. در قسمت محفظه موتور، خودرو باید موتورشویی بگردد.
  • به مدت دو الی سه روز در مسافتی حدود 300 کیلومتر به صورت عادی سوار ماشین شوید.
  • بعد از این مرحله مسیر عبور روغن کاملا روی بدنه ظاهر شده و با گرفتن رد روغن، مستقیم به قطعه خراب می رسید.

رفع دلیل روغن ریزی موتور ماشین با توجه به نوع آن متفات است. ممکن است کاسه نمدها تعویض شوند و سنسورها هم به وسیله نوار تفلون، احتیاج به آب بندی داشته باشند. هم چنین شکستگی بدنه به وسیله چسب و جوش ترمیم و خرابی پیچ ها تعمیر می گردد.

بیشتر بخوانید: دلایل روغن ریزی بعد از تعویض روغن

درب روغن موتور خودرو چیست و چه کارایی دارد؟

درب روغن موتور خودرو درواقع از خارج شدن قطعات روغن به خارج از محفظه موتور جلوگیری می کند. علاوه بر این وقتی که دمای موتور بالا می رود، باعث افزایش دمای روغن موجود در موتور و مقداری از روغن بخار می گردد.

این فشار سبب حرکت سوپاپ درب روغن و عمل کردن آن می گردد و بخارهای اضافه از محفظه خارج شده و روغن کاری و موتور، بدون اعمال فشار و به درستی انجام می گردد.

دلیل روغن ریزی موتور و بیرون ریختن روغن از درب موتور

دلیل بیرون ریختن روغن موتور از درب موتور

دلیل بیرون ریختن روغن موتور از درب موتور به خاطر خرابی یا نشتی درب روغن ریز است که باعث می گردد قطرات روغن روی سطح خارجی قالپاق پاشیده گردد و به سادگی قابل دیدن باشد.

شستن درب روغن با بنزین یا دیگر مواد شیمیایی، باعث خرابی و عدم عملکرد درست و اصولی قطعه می گردد.

سخن پایانی

شاید فکر کنید که روغن ریزی یک مسئله کم اهمیت است؛ اما بد نیست بدانید که مواردی مثل آتش گرفتن خودرو در اثر نشت روغن، روی اگزوز یکی از عواقب عدم رفع دلیل روغن ریزی موتور است.

بنابراین هرگز نشتی های کوچک را نادیده نگیرید و دلیل روغن ریزی موتور را بیابید.

چه بسا که روغن ریزی های اندک با سهل انگاری به مرور بیشتر شوند و نتایج بدتری را برای موتور و گیربکس داشته باشند. خیلی از موارد قفل شدن گیربکس یا موتور به خاطر نشتی روغن بوده و هزینه های فراوانی را به صاحبان خودرو تحمیل کرده است.

بنابراین درصورت مشاهده نشتی های کوچک هم به یک تعمیرکار و متخصص برای رفع روغن ریزی موتور ماشین مراجعه کنید.

سوالات متداول

وظایف و مزایای روغن خودرو چیست؟

اساسی ترین وظایف و مزایای استفاده از روغن و سیستم روغن کاری در خودرو شامل موارد زیر است:

به حداقل رساندن اتلاف حاصل از اصطکاک بین قطعات متحرک، خنک کاری کردن، کم کردن ارتعاشات پیشرانه، تمیزکاری کردن قطعات پیشرانه،کم کردن ساییدگی و خوردگی سطوح و قطعات، کمک به آب بندی رینگ و پیستون جهت جلوگیری از نشت گازهای داخل سیلندر

روغن ریزی ماشین چه عوارضی را به همراه دارد؟

اگر متوجه نشتی خودرو شدید و این نشتی از موتور بود باید به مکانیک مراجعه کنید. ممکن است موتور شما در اثر کمبود روغن دچار چنین مشکلاتی شده باشد: خرابی سوپاپ ها و فنر سوپاپ ها، سوختن موتور، چسبیدن پیستون ها به سیلندرها،خرابی یاتاقان و میل لنگ

منبع: آچاره

به "علت روغن ریزی موتور چیست و چگونه رفع می شود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت روغن ریزی موتور چیست و چگونه رفع می شود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید