جزئیات ساخت رژ لب ضد ویروس و باکتری
به گزارش وبلاگ ساختمان، معین شد که تنها یک دقیقه پس از تماس، همه ویروس ها به طور کامل غیرفعال شده اند. باکتری ها و قارچ ها نیز به طور قابل توجهی پس از پنج ساعت تماس غیرفعال شدند.
اگرچه برای بسیاری از ما ناخوشایند است که قاشق یا چنگال خود را پس از هر بار استفاده نشسته باقی بگذاریم، اما مسئله ای نداریم که مکرراً از یک رژ لب یا بالم لب که هرگز شسته نشده، استفاده کنیم و حتی آن را با دیگران به اشتراک بگذاریم. به همین علت است که دانشمندان به تازگی یک رژ لب ضد میکروب تقویت شده با کرن بری ساخته اند.
به گزارش نیواطلس، پیش از همه چیز این سوال به فکر می رسد که چرا یک رژ لب حاوی آنتی بیوتیک نمی سازیم؟ پاسخ این است که هرچه بیشتر از آنتی بیوتیک ها استفاده گردد، باکتری ها مقاومت بیشتری نسبت به آن ها پیدا می نمایند. آنتی بیوتیک ها روی ویروس ها نیز اثر نمی گذارند و علاوه بر آن ممکن است هنگام مصرف عوارض جانبی ناخواسته ای ایجاد نمایند. اینجاست که کرن بری وارد عمل می گردد.
میوه های کرن بری حاوی ریز مغذی هایی به نام پلی فنل (polyphenols) هستند که از فعالیت ویروس ها، باکتری ها و قارچ ها جلوگیری می نمایند. در نتیجه، میکروب ها قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر برای فراوری مثل نخواهند بود و در نتیجه جمعیت آن ها به جای افزایش، به سادگی کاهش یافته و از بین می روند و از آنجایی که پلی فنل ها به طور کامل میکروب ها را از بین نمی برند، بعید است که باکتری ها در برابر آن مقاومت ایجاد نمایند.
پروفسور آنجل سرانو-آروکا (Ángel Serrano-Aroca) و همکارانش در دانشگاه اسپانیایی کاتولیکا سان ویسنته مارتر، برای ساخت نسخه آزمایشی رژ لب ضد میکروب، عصاره کرن بری را به پایه کرمی رژ لب های موجود اضافه کردند. این پایه حاوی تعدادی مواد تقویت نماینده سلامت پوست، مانند شی باتر، ویتامین E، پروویتامین B 5، روغن باباسو و روغن آووکادو است.
رژ لب به دست آمده سپس به ظرف های کشت ویروس، باکتری و قارچ کاندیدا آلبیکانس (Candida albicans) افزوده شد. در میان ویروس ها نماینده ویروس سارس-کوو-2 که عامل بیماری کووید-19 است، وجود داشت و باکتری ها شامل انواع مضر مقاوم به دارویی همانند استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) و اشریشیا کلی (Escherichia coli) بودند.
معین شد که تنها یک دقیقه پس از تماس، همه ویروس ها به طور کامل غیرفعال شده اند. باکتری ها و قارچ ها نیز به طور قابل توجهی پس از پنج ساعت تماس غیرفعال شدند.
به گفته دانشمندان، رژ لب ضد میکروب شکل جدیدی از محافظت در برابر طیف وسیعی از میکروارگانیسم ها، از جمله ویروس ها، باکتری ها و قارچ های پوشش دار و بدون پوشش در دوران کووید-19 و مقاومت دارویی فراهم می نماید.
مقاله ای در خصوص تحقیقات آن ها به تازگی در مجله ACS Applied Materials & Interfaces منتشر شده است.
منبع: فرادید