در تابستان غذا های غنی از پتاسیم مصرف کنید
به گزارش وبلاگ ساختمان، عضو انجمن تغذیه ایران گفت: جایگزین کردن آب و الکترولیت های مناسب و متعادل برای بدن یک اقدام مهم و ضروری در روز های گرم سال است، مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم باعث برقراری این تعادل دما در بدن می شود.
سعید قوام زاده اضافه کرد: در فصل گرما با افزایش دما، بدن اقدام به تعریق می کند بخصوص که در خارج از منزل یا مقابل نور خورشید باشیم. در این شرایط بدن اندازه فراوانی آب، سدیم، پتاسیم، الکترولیت ها را از دست می دهد. دریافت منابع غذایی پر پتاسیم باید در برنامه غذایی قرار گیرد.
وی اظهارداشت: خوردن میوه هایی مانند گرمک، طالبی، خربزه، موز و سیب زمینی حاوی پتاسیم هستند، در فصل گرما توصیه می شود، زیرا احتیاج بدن به آب را در گرما تامین می کنند.
قوام زاده ادامه داد: برخی نوشیدنی ها مانند چای و قهوه، نوشابه های گازدار و انرژی زا باید در فصل گرما کمتر مصرف شوند، این نوشیدنی ها دمای بدن را بالا می برد و همین موجب احتیاج به مکانیسم تعریق برای کاهش دما خواهند شد.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: مایعات خنک نیز موجب شوک دادن به سیستم ایمنی می شود، باید غذا های حاوی پروتئین موجب تولید اوره بیشتر در بدن شده و به همین علت دمای بدن را افزایش می دهد و موجب دفع بیشتر آب از بدن نیز می شود.
به گفته قوام زاده، میوه های سرشار از فیبر های نامحلول و بویژه انواع محلول، بهتر است بیشتر استفاده شود، خوردن سالاد و سبزی خوردن، گوجه فرنگی و خیار، انبه، هندوانه و خربزه می تواند بصورت متعادل آب و الکترولیت ها را به بدن برساند، زیرا این خوراکی ها موجب نگهداری حجم بالایی از آب و الکترولیت ها در لوله گوارشی می شود.
الکترولیت ها مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم و منیزیم هستند. آن ها در بافت، خون و سایر مایعات بدن وجود دارند و برای عملکرد اعصاب و عضلات، تنظیم فشار خون و آبرسانی بسیار مهم هستند. برخی از نوشیدنی ها به طور طبیعی غنی از الکترولیت هستند، در حالی که برخی دیگر برای تهیه الکترولیت ها فرمولاسیون خاصی دارند. الکترولیت ها موادی با بار الکتریکی هستند. بسکمک از عملکرد های بدن به جریان الکتریکی کوچکی که الکترولیت ها تأمین می کنند، تکیه دارند. مصرف مواد غذایی یا نوشیدنی های الکترولیتی به ایجاد تعادل این الکترولیت ها در بدن کمک می کند.
منبع: فرارو