چند تغییر غذایی ساده برای کاهش فشار خون
به گزارش وبلاگ ساختمان، فشار خون بالا یکی از عوامل ایجاد بیماری های بعدی و درگیری ارگان های مختلف بدن با عوارض مختلف است اما با تغییراتی در رژیم غذایی می توان فشار خون را کاهش داد.
به نقل از وب دا خوزستان، اهمیت تاثیر این عارضه موجب شده است که 27 اردیبهشت ماه به نام روز جهانی فشار خون نامگذاری گردد.
تغییراتی که می توان برای کاهش فشار خون در رژیم غذایی خود علاوه بر کاهش چربی و نمک رژیم غذایی ایجاد کرد، عبارتند از:
- خوردن غذاهای حاوی کلسیم بالا مثل لبنیات کم چرب
- مصرف غذاهای حاوی پتاسیم بالا مثل موز، پرتقال، گوجه فرنگی، سیب زمینی و کیوی
- مصرف روزانه پنج نوبت میوه و سبزی
- مصرف حداقل دو بار در هفته ماهی و غذاهای دریایی
- مصرف گوشت بدون چربی
- کاهش مصرف قهوه، چای، نسکافه
- عدم مصرف و یا محدود کردن مصرف مواد غذایی آماده پرنمک مانند فست فودها، سوسیس، کالباس ترشیجات، چیپس
نمک از عوامل اصلی افزایش فشار خون است.
- حذف نمک از رژیم غذایی از افزایش فشار خون و سکته مغزی به طور قابل توجهی پیشگیری می نماید.
- در خواندن برچسب های غذایی توجه کنید. نام علمی نمک، کلرید سدیم است؛ روی برچسب های مواد غذایی به جای نمک، سدیم درج شده است.
- برای پیشگیری از فشار خون بالا به اندازه سدیم درج شده روی برچسب های بسته های مواد غذایی دقت کنیم.
- حداکثر نمک مصرفی روزانه نباید بیش از یک قاشق چایخوری (2300 میلی گرم) باشد.
- معمولا نصف نمک مجاز به وسیله غذاهای آماده و یا بسته بندی تامین می گردد.
منبع: همگردی