مزایا و معایب انواع ماهیتابه و قابلمه استیل
به گزارش وبلاگ ساختمان، از آنجا که علاوه بر مواد غذایی با کیفیت، انتخاب نوع ظروف نیز بر سلامت و کیفیت غذا اهمیت دارد، تمایل افراد به استفاده از ظروف استیل رو به افزایش است.
ظروف استیل از آن انتخاب های به اصطلاح عمری است که به دلیل دوام بالای آن تا سالیان سال بدون کاهش یافتن کیفیت می توان از آن استفاده کرد. زیبایی و مقاومت بالای این ظروف از جمله مزیت های آن محسوب می شود تا افراد زیادی تمایل به استفاده از این جنس ظروف داشته باشند. پخت غذا در ماهیتابه استیل بسیار سالم است و دلیل آن که هیچ گونه روکش شیمیایی روی سطح آن وجود ندارد، هیچ ماده ای نیز وارد غذا نخواهد شد. از آنجا که علاوه بر مواد غذایی با کیفیت، انتخاب نوع ظروف نیز بر سلامت و کیفیت غذا اهمیت دارد، تمایل افراد به استفاده از این ظروف امروزه در اروپا و در خاورمیانه افزایش پیدا کرده و برندهای معتبر فراوان خارجی و همچنین داخلی در حوزه تولید ظروف استیل فعالیت می کنند. در بازارهای کنونی علاوه بر محصولات خارجی، محصولات ایرانی با کیفیتی تولید می شود که بسیار مقرون به صرفه اند. شما می توانید لیست بهترین قابلمه های استیل ایرانی را در این مطلب مشاهده کنید. در ادامه به بررسی برخی از مزایا و معایب ماهیتابه و قابلمه های استیل می پردازیم.
مزایای ماهیتابه و قابلمه های استیل
ماندگاری و دوام: ماهیتابه استیل به دلیل دوام بالای آن به هیچ عنوان دچار خط و خش نمی شود و ظاهر خود را مانند روز اول حفظ می کند.
ظاهر زیبای ظروف: ماهیتابه های استیل دارای ظاهری براق و آینه مانندی هستند که باعث زیبایی این محصول شده و تاثیر زیادی نیز در دکوراسیون آشپزخانه خواهند داشت. این ویژگی استیل هرگز با استفاده کردن از آن و در گذر زمان از بین نخواهد رفت و همچنان ظروف درخشان و زیبا خواهند بود.
استفاده راحت: برخلاف برخی از ظروف که به دلیل ایجاد واکنش شیمیایی نمی توان برخی از مواد غذایی با خاصیت اسیدی را در آن طبخ کرد، داخل ماهیتابه استیل هیچگونه واکنشی رخ نخواهد داد و می توان به راحتی هرگونه مواد غذایی را در این ظروف طبخ کرد.
شستشوی راحت: برای شستشوی ظروف استیل نیاز نیست، اصول خاصی را رعایت کنید و به راحتی می توانید با استفاده از آب گرم و مایع ظرفشویی هرگونه کثیفی و به جای مانده غذا را از بین ببرید. همچنین می توانید از ماشین ظرفشویی برای شستشوی این ظروف استفاده کنید.
حفظ طعم غذا: ماهیتابه استیل هیچگونه لایه اضافی روی سطح خود ندارد. به همین دلیل زمان پخت هیچ ماده شیمیایی وارد غذا نخواهد شد و در نتیجه تاثیری در طعم و مزه اصلی غذا نخواهد داشت.
معایب ماهیتابه و قابلمه های استیل
چسبندگی: شاید یکی از علل اصلی که افراد تمایل ندارد از ماهیتابه استیل استفاده کنند، چسبندگی آن است. اما با رعایت نکات لازم حین پخت به راحتی میتوان از چسبندگی مواد جلوگیری و آن را به حداقل رساند. اولین مورد کنترل، حرارت است. شما زمان پخت باید حرارت را روی درجه ملایم تنظیم کنید. همچنین باید قبل از اضافه کردن مواد غذایی زمان دهید تا روغن تحت حرارت ملایم گرم شود و سپس باقی مواد را جهت سرخ کردن اضافه کنید.
پخش حرارت یکنواخت: در برخی از ظروف و ماهیتابه های استیل پخش حرارت به درستی انجام نمی شود و قسمتی از غذا سوخته و قسمت دیگری نپخته باقی می ماند. امروزه در کف خارجی ظروف استیل که تماسی نیز با غذا ندارد از کفه آلومینیومی به جهت پخش حرارت یکنواخت و سریع استفاده می شود.
ایجاد لکه روی ماهیتابه: برای حفظ درخشندگی ظروف استیل باید توجه داشت که زمان خرید یک لیوان شیر و دو لیوان آب (این میزان تقریبی و بسته به حجم ظرف کم یا زیاد می شود) به جهت تثبیت رنگ استیل داخل ظروف جوشانده شود. نمک را هم بهتر است در سرانجامی پخت به غذا اضافه کنید.
نکات کلیدی هنگام خرید ظروف استیل
کار کردن با ظروف استیل بسیار راحت است و تنها نیاز به رعایت چند نکته کوچک در زمان پخت دارد تا باعث شود از آشپزی کردن با این ظروف لذت ببرید. در سرانجام با توجه به مزیت های فراوانی که ظروف استیل دارد باید دقت کنید که این ظروف را از برندهای معتبری خریداری کنید تا کیفیت و اصالت محصول تضمین شده باشد و همچنین بتوانید از خدمات پس از فروش آن بهره مند شوید.
منبع: کجارو