ممنوعیت تردد در شهرهای قرمز از ساعت 21 تا 4 صبح
به گزارش وبلاگ ساختمان، تهران (پانا)- معاون وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت تردد درون شهری از ساعت 21 تا 4 صبح از اول آذرماه ممنوع است و این اقدام در ادامه تشدید محدودیت ها در شهرها و مناطق قرمز اعمال می گردد.
به گزارش ایرنا، علیرضا رئیسی روز دوشنبه در گفت وگو با وبلاگ ساختمان در حاشیه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اضافه نمود: در شهرهای قرمز موضوع جدید دیگر، بحث منع تردد درون شهری از ساعت 21 تا 4 صبح است و این محدودیت در مناطقی که قرمز اعلام شده است، انجام می گردد.
وی توضیح داد: این مساله علاوه بر منع تردد بین شهری است که در مناطق قرمز و نارنجی اعمال شده بود.
رئیسی ادامه داد: افرادی که دارای پلاک بومی همان شهر هستند حق ورود به سایر شهرها را ندارند و پلاک های غیر بومی نیز حق ورود به شهرهای قرمز و نارنجی را ندارند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اضافه نمود: یکی از دغدغه های مهم رییس جمهوری این بود که این مصوبه که قرار است، ابلاغ گردد، تمام جوانب آن دیده گردد و زیر ساخت آن آماده باشد که مردم دچار سردرگرمی نشوند و این مصوبه به صورت قطعی اجرا گردد.
رئیسی گفت: در این جلسه تاکید شد بحث نظارت و دستورالعمل ها باید متناسب صورت گیرد و بعضی اصلاحات نیز انجام گردد و یکایک مشاغل مورد آنالیز قرار گرفته و جوانب مختلف آنها آنالیز گردد در نهایت در جلسه امروز به این جمع بندی رسیدیم که باید بار دیگر این موضوع با دستگاه های دیگر نهایی گردد و فردا صبح - روز سه شنبه- ببه صورت رسمی ابلاغ و در سراسر کشور اجرایی گردد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: از روز شنبه هفته آینده - اول آذرماه- 150 شهرکه عمدتا مراکز استان ها و کلانشهرهایی مانند تهران هستند به مدت دو هفته تعطیل می شوند و این اقدامات در مناطق قرمز و نارنجی اعلام شده و اعمال می گردد.
فعالیت ادارات غیر ضروری با حداقل کارکنان
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تعطیلی در مناطق قرمز یعنی اینکه همه جا تعطیل است بجز گروه شغلی شماره یک که مایحتاج ضروری مردم به شمار می فرایند. در ارتباط با کارکنان و ادارات آنالیز هایی شده و قرار است ادارات غیر ضروری که احتیاجی به باز بودن آن نباشد با حداقل کارکنان و شاید فقط حراست و نگهبانی ها و در مناطق قرمز حداکثر با یک سوم کارکنان فعال باشند.
رئیسی اضافه نمود: در مناطق نارنجی حداکثر نیمی از کارکنان و حتی کمتر از آن هم ایرادی ندارد و در مناطق زرد حداکثر تا دو سوم کارکنان فعالیت داشته باشند.
وی ادامه داد: مدارس و ستادها تا جایی که امکان دارد در مناطق قرمز و نارنجی احتیاجی به حضور کارکنان نیست مگر اینکه تشخیص برای نگهداری و نگهبانی و تاسیسات لحاظ گردد.
رئیسی گفت: محدودیت های شدید در شهرهای قرمز و نارنجی صورت می گیرد و به معنای واقعی تعطیلی دو هفته ای است مگر مشاغل ضروری مانند نانوایی که نمی گردد تعطیل شوند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اضافه نمود: این تعطیلی دو هفته است و اگر احتیاج به افزایش تعطیلات بود، براساس شرایطی که رقم خواهد خورد، اعلام می گردد.
بانک ها تعطیل نمی شوند
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اضافه نمود: با تعطیلی بانک ها در جلسه امروز موافقت نشد زیرا صنایع کشور فعال است و کشور صنایع خود را تعطیل ننموده است و این صنایع و کارخانه ها وابسته به بانک ها هستند اما از طرفی اگر بخواهیم تعداد بانک ها را کم کنیم و حضور کارکنان را به یک سوم کاهش دهیم، باعث می گردد حجم مراجعات به بانک زیاد و تراکم نیز در بانک ها افزایش یابد.
رئیسی اضافه نمود: در تعطیلی های گذشته در 46 شهر بانک ها تعطیل شدند بعضی از تجربیات را کسب کردیم مبنی بر اینکه بعضی از شهفرایندان آن منطقه با وجود تعطیلی بانک ها به بانک های شهرهای مجاور مراجعه نموده و مشکلاتی بوجود آوردند با بحث هایی که انجام شد، بانک ها در رده یک مشاغل تعریف شد و تعطیل نخواهند شد. تصمیم گیری های نهایی درباره بانک ها و موضوع چک تا روز شنبه و یکشنبه اعلام می گردد.
وی در باره تردد بین شهری گفت: شفاف می گویم بحث محدودیت در تردد ها دو نوع است اولا شهرهای قرمز هستند که دو نوع محدودیت درون شهری و بیرون شهری دارند و تهران که جز مناطق قرمز است با دو نوع محدودیت روبرو است. به عنوان مثال در شهر تهران ساکنان با پلاک بومی تهران شاید در خارج از شهر، شغلی داشته باشند ولی قرار نیست آنها وارد شهر دیگری شوند و اگر وارد یک شهری دیگر شوند، باید جریمه پرداخت نمایند اما اگر از محدوده شهر خارج شوند و وارد شهری دیگر نشده و بار دیگر برگشته باشند، شامل جریمه نمی شوند.
رئیسی درباره شهرهای شمالی یا سایر استان ها گفت: هرشهری محدوده خود را دارد اگر از شهر خود خارج شده و وارد شهر دیگری نشوند، جریمه نخواهند شد اما اگر وارد شهر دیگری شوند، جریمه می شوند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: درباره تردد ها، افرادی که از شهر نارنجی خارج و وارد شهر دیگر شوند مبلغ 500 هزار تومان جریمه می شوند و اگر از شهر قرمز خارج و وارد شهر دیگر شوند یک میلیون تومان جریمه خواهند شد البته جرائم سنگینی است. درباره ادارات جرائم تعیین شده و تخلف از دستورات تا سه ماه انفصال از خدمات دولتی دیده شده است.
تصمیم های نهایی در خصوص حمل و نقل عمومی و هوایی
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره تصمیم های اتخاذ شده در خصوص تردد وسائل حمل و نقل عمومی اعم از مترو، شرکت واحد، تاکسی و کرایه برون شهری ها گفت: در جلسات وزارت کشور این مسائل درحال آنالیز است، برنامه ای که قرار است، انجام گردد، این است که تا دو هفته سامانه ای راه اندازی می گردد تا به وسیله این سامانه ابتلاء افرادی که با اتوبوس مسافرت می نمایند، تعیین گردد که در صورت تایید ابتلاء به مبتلایان بلیط فروخته نمی گردد.
رئیسی اضافه نمود: در بحث مسافرت هوایی نیز سیستم ها به هم متصل شده و تا هفته آینده عملیاتی می گردد و کسانی که مبتلا هستند به آنها بلیط فروخته نخواهد شد و نمی توانند سوار هواپیما شوند.
وی در خصوص راننده های اسنپ و تپسی گفت: تا شب گذشته بیش از 940 راننده اسنپ به ویروس کرونا مبتلا بودند که سیستم آنها را بسته و نمی توانند مسافر جابجا نمایند.
رئیسی ادامه داد: با یاری وزارت ارتباطات قابلیت دسترسی به این سیستم ها داده شد و تعیینات هر فرد مثبت به بیماری در بانک اطلاعاتی موجود است و استعلام از وی گرفته می گردد.
معاون وزیر بهداشت گفت: در بحث اتوبوس نیز افراد با کد ملی بلیط خریداری نموده و با این سیستم تعیین می گردد که آیا فرد مبتلا است یا خیر؟ هر فرد مبتلا به مدت 14 روز نمی تواند، سفر کند و این به این معنا است که فرد مبتلا باید در قرطینه باشد.
رئیسی درباره مشاغل شیفت شب که از ساعت 21 به بعد سر کار هستند گفت: مقرر شده تا لیست نام افراد و پلاک خودروهای کارکنان صنایع خارج از شهر و ادارات دیگر توسط مسئولان سازمان ها تهیه گردد و این لیست به فرمانداری شهرها تحویل و توسط فرمانداری ها به پلیس راهور مسترد گردد و پلاک افراد شاغل در این زمینه در اختیار پلیس راهور قرار گیرد تا این افراد را از شمول جریمه خارج نمایند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اضافه نمود : مردم در این باره نگران نباشند اما احتیاج است تا از سوی مسئولان سازمان ها، رسانه ها، صدا و سیما، مراکز درمانی و بیمارستان ها لیست خودروی افراد شاغل مورد اشاره در اختیار فرمانداری قرار گیرد و آنها نیز آن را در اختیار پلیس راهور قرار دهند تا افراد مذکور از شمول جرایم خارج شوند.
شمار قربانیان ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته در سطح کشور به رقم بی سابقه 486 نفر رسید و با فوت این تعداد شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید19 در کشور به 41 هزار و 979 نفر رسید و 27 استان همچنان در شرایط قرمز کرونا هستند و استان های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در شرایط قرمز قرار دارند و استان های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در شرایط نارنجی و زرد قرار دارند.
منبع: خبرگزاری پانا