نکات طلائی خرد و سرخ کردن سبزی قورمه
به گزارش وبلاگ ساختمان، قورمه سبزی فقط یکی از غذا های خوشمزه ایرانی است. بله می توان فهرست بلند بالایی از غذا های ایرانی تهیه کنیم. البته توجه کنید که این فهرست همواره هم خوب نیست. شما تصور کنید برای یک مهمانی قرار است غذایی بپزید! انتخاب غذا اولین و بزرگ ترین مشکل است. خوشبختانه این فهرست یک گل سرسبد دارد. در این بین برترین و امن ترین انتخاب قورمه سبزی است. رد خور ندارد. همه می توانند در کنار خانواده یا دوستان از این وعده خوشمزه لذت ببرند.
قورمه سبزی علارغم داشتن یک ظاهر آسان، مراحل پختش قلق یا لم خاصی دارد. رعایت این قلق های کوچک در حین پخت، بین یک قورمه سبزی لذیذ و یک قورمه سبزی عادی تفاوت ایجاد می نماید.
یکی از مهم ترین و حساس ترین مراحل پخت این غذا، مرحله سرخ کردن سبزی قورمه است. در این مطلب شما یاد می گیرید با رعایت چند نکته ساده یک قورمه سبزی خوش عطر و خوش رنگ بپزید و میل کنید.
ترکیبات سبزی قورمه
سبزی قورمه از چند نوع سبزی تشکیل شده است. ترکیب اصلی و معروف سبزی قورمه شامل تره، جعفری و شنبلیله می گردد. در برخی شهر های ایران هم برای دادن طعم و عطر عالی به قورمه سبزی، سبزی های دیگری مانند اسفناج، شوید یا ترخون هم استفاده می نمایند. اضافه کردن این سبزی ها اجباری نیست، ولی اگر دوست داشته باشید یک قورمه سبزی درجه یک و مجلسی داشته باشید، بهتر است که این مواد را هم به ترکیب اصلی اضافه کنید.
نسبت سبزی های در سبزی قورمه
شاید کسانی را دیده باشید که برای ترکیب کردن سبزی های قورمه از ترازو استفاده نمی نمایند و چشمی میزان می گیرند. واقعیت این است که با تجربه زیاد در آشپزی می توان به این درجه اعلا رسید، ولی در آغاز کار توصیه متخصصان ما در این زمینه این است که طبق میزان گیری حساس و دقیقی جلو بروید تا جایی که حرفه ای شوید و دیگر نیازی به این میزان گیری ها و ترازو نداشته باشید.
پس در آغاز کار داستان از این قرار است: تره در سبزی قورمه بیشترین نسبت را دارد. بعد از آن جعفری و در آخر گشنیز سبزی هایی هستند که بیشترین نسبت میزان گیری را دارند و اسفناج و شنبلیله هم در درجه آخر کمترین میزان را دارند. حالا اگر بخواهیم به صورت دقیق و با اعداد این مسیله را روشن کنیم باید به این شکل جلو بروید: به ازای 1 کیلوگرم تره، جعفری و گشنیز می توانید 100 گرم اسفناج و شنبلیله بهره ببرید. این روش سنتی همواره جواب می دهد. سبزی های اصلی بیشترین میزان را دارند.
نکات مهم برای خرد کردن سبزی قورمه
چند نکته مهم برای خرد کردن سبزی قرمه وجود دارد که در اینجا ذکر می گردد.
نکته اول: تهیه سبزی تازه
بهتر است که این سبزی ها را خودتان تازه تهیه و خرد کنید. دلیلش این است که وقتی خودتان این مراحل را طی کنید، در رعایت بهداشت دقت بیشتری می کنید و با اطمینان خاطر بیشتری به آشپزی می پردازید. ناگفته نماند در انتخاب سبزی ها هم با وسواس بیشتری انتخاب می کنید.
نکته دوم: خرد کردن سبزی مهم است!
توصیه دیگر ما در مورد خرد کردن سبزی است. بهتر است خودتان به صورت دستی سبزی را خرد کنید. چون با خرد کردن سبزی در دستگاه مایه و عصاره اصلی سبزی له می گردد و از بین می رود. البته در صورتی که قرار است حجم زیادی از سبزی را خرد کنید بهتر است خودتان را اذیت نکنید و با همان دستگاه کار را انجام دهید. تفاوت این دو روش فقط برای افراد حساس و وسواسی قابل مشاهده است.
سبزی قورمه را باید چقدر سرخ کنیم؟
حتما شنیده اید که سبزی را هر چقدر بیشتر سرخ کنید، خاصیت موجود در سبزی کمتر می گردد. خب نمی توان این حقیقت را رد کرد، زیرا به لحاظ علمی کاملا ثابت شده است که حرارت باعث از بین رفتن مواد مفید موجود در سبزیجات می گردد. ولی برای قورمه سبزی داستان به شیوه دیگری رقم می خورد.
مرحله سرخ کردن سبزی برای قورمه مهم ترین بخش آن است. شما اگر این مرحله را با موفقیت طی کنید، بقیه مسیر به مراتب راحت تر پیش می رود. در حین سرخ کردن سبزی ها باید حواستان را جمع کنید که خیلی سیاه نشوند. چه کسی سبزی سوخته دوست دارد؟ و در عین حال باید مواظب باشید که سبزی ها خام هم نمانند. می بینید؟ مرز باریکی وجود دارد.
ولی به شما این مژده را می دهیم که با رعایت نکاتی که در ادامه به شما می گوییم در پایان غذایی که می پزید به مراتب خوشمزه تر از قورمه سبزی های قبلی تان خواهد شد. پس نترسید. بعد از چندبار امتحان کردن کاملا دستتان می آید که باید چه کار کنید.
نکات مهم برای سرخ کردن سبزی قورمه
نکات مهمی برای سرخ کردن سبزی قورمه وجود دارد. همراه ما باشید.
نکته اول: سبزی تازه انتخاب کنید
اول از همه توصیه می کنیم از سبزی تازه بهره ببرید. به این صورت سبزی قورمه شما یکدست و یکنواخت سرخ می گردد.
نکته دوم: از روغن مایع بهره ببرید
علاوه بر آن که استفاده از روغن جامد و کره برای بدن و سلامتی تان مضر است، در سرخ کردن سبزی قورمه اکیدا توصیه می گردد که از روغن مایع بهره ببرید. زیرا با استفاده از روغن جامد شما سبزی را می پزید. ولی هدف ما این است که سبزی سرخ گردد!
نکته سوم: آب سبزی را به خوبی بگیرید
قبل از اینکه سبزی را در ماهیتابه بریزید مطمین شوید که آب آن کاملا گرفته شده است. اگر آب آن را نگیرید، با ریختن آن در ماهیتابه پر از روغن آب به اطراف می پاشد. به لحاظ ایمنی بهتر است کار به اینجا کشیده نگردد. به علاوه سبزی های شما به صورت یکنواخت سرخ نمی گردد و بافت نهایی خورش قورمه سبزی را تحت تاثیر قرار می دهد.
نکته چهارم: با حرارت کم سبزی را سرخ کنید
این نکته را همواره به خاطر بسپارید. درست است که وقتی روی حرارت زیاد مواد غذایی را سرخ می کنید، زودتر به نتیجه نهایی می رسید. ولی این نتیجه با زمانی که با صبر و حوصله به آشپزی مشغول می شوید، قابل قیاس نیست. شما با سرخ کردن سبزی روی حرارت زیاد کاری که می کنید این است که لایه بیرونی را سرخ (و گاهی می سوزند) می کنید. این درحالی است که لایه های درونی هنوز به خوبی سرخ نشده اند و عملا خام به جای مانده اند.
نکته پنجم: از ادویه های با کیفیت و متنوع بهره ببرید
حین تفت دادن سبزی باید از ادویه بهره ببرید. به هیچ عنوان ادویه را در روغن سرخ نکنید، زیرا سبزی قورمه شما بوی مطبوع مدنظر شما را نمی گیرد. ادویه اصلی و پایه هر غذای ایرانی زردچوبه است. این ادویه را حین تفت دادن سبزی اضافه کنید. در نهایت وقتی سبزی های شما به رنگ موردنظرتان رسید، می توانید نمک و فلفل را اضافه کنید. میزان این ادویه ها بستگی به خودتان دارد. فقط توجه کنید که زردچوبه باید به میزان ای باشد که سبزی ها را خوش رنگ تر کند.
با این توضیحات می توانید سبزی قورمه بهتر و خوشمزه تری داشته باشید. امیدواریم که از این نکات بهره ببرید و از نتیجه لدت ببرید.
منبع: عصر ترکیه
منبع: فرارو