کشف شواهد سکونت انسان اولیه در جزیره هرمز
به گزارش وبلاگ ساختمان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان از کشف شواهدی در خصوص سکونت انسان اولیه به قدمت بیش از 40 هزار سال در جزیره هرمز خبر داد.
سهراب بناوند، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان گفت که شواهدی با قدمت 40 هزارسال مبنی بر سکونت انسان اولیه در جزیره هرمز به دست آمده است. این شواهد شامل پراکندگی قابل توجهی از دست ساخته های سنگی روی یک پادگانه دریایی (تراس ساحلی)، در مستندنگاری محوطه چند درخت جزیره هرمز. است. وی در این رابطه اظهار کرد:
با توجه به مشاهدات باستان شناسان از ویژگی های فن آوری و گونه شناختی، و استفاده از تکنیک لوالوا، معین شد محوطه چند درخت مربوط به دوره پارینه سنگی میانی است.
بناوند تکنیک لوالوا را نوعی ساخت ابزار در دوره پارینه سنگی میانی دانست و اذعان داشت:
دوره پارینه سنگی میانی، دوره ای هم زمان با حضور انسان نئاندرتال و احتمالا انسان هوشمند باستانی در ایران است که حدود 200 هزار سال پیش آغاز شده و حدود 40 هزار سال پیش به خاتمه رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان با اشاره به اهمیت اکتشاف اخیر، حفظ این محوطه و منظر زیست محیطی آن و انجام پژوهش های بیشتر در این بخش از سواحل شرقی جزیره هرمز را یکی از اهداف پژوهشی ـ حفاظتی این اداره کل بیان نمود و گفت:
محوطه چند درخت، نخستین مدرک از دوره پارینه سنگی در جزیره هرمز و پس از محوطه بام قشم، دومین مدرک از این دوره در جزایر خلیج فارس است.
شایان ذکر است که حدود پنج سال پیش نیز شولهدی از حضور انسان های اولیه در منطقه بام قشم، حدفاصل روستای طبل و سلخ جزیره کشف شد. این اکتشاف ها از اهمیت بسیاری در مطالعات تاریخی و باستان شناسی دارد؛ چراکه پیش از این تصور می شد که انسان های اولیه نئاندرتال و نئونئاندرتال پس از پیدایش در قاره آفریقا، به سمت اروپا عزیمت کرده اند؛ در حالی که یافته های باستان شناسان در سال 96 نمایان می سازد انسان های اولیه به دو دسته تقسیم شده اند و بخشی به سمت قاره اروپا و بخشی دیگر به جزیره قشم کنونی حرکت و از این نقطه به دیگر منطقه ها قاره آسیا عزیمت کرده اند.
کاوش های باستان شناسی در این منطقه ها از سال 96 و 97 آغاز شد و پس از مدتی توقف یافت.
منبع: کجارو / خبرگزاری صدا و سیما