نوروز صیادی در جزیره قشم ، پیوند ناگسستنی میان صیادان و دریا !!
به گزارش وبلاگ ساختمان، راه می روی و پیش چشمانت را آب گرفته، پنجره را می گشایی تا گرمای شرجی هوا را بر روی گونه هایت حس کنی، دریا را حتی در بادهای سوزنی که چشمانت را می سوزان، اما تو هنوز دوستش داری، حس می کنی. فکرت که درگیر باشد یا دلت اگر کمی گرفته باشد، کجا را داری جز دریا که چشم بدوزی به موج هایش و خودت را بر کرانه اش ببینی، با دستانی پر از گوش ماهی و چشمانی به رنگ آبی نطلبیده که فکر می کنی مرادت را خواهد داد. جنوبی که باشی، خانه ات اگر جزیره ای باشد، درمیان آن همه موج سرگردان و هر لحظه از زندگی، خودت را همانند یک ماهی بدانی که سر می خورد بر روی ابر روان روی زمین، دریا می گردد، تمام زندگی ات. شادی ات، غمت، هیجانت و کسب و کارت. صیاد که باشی، همه این احساسات، چند برابر می شوند و این دریاست که تصمیم می گیرد که روزی ات را کجا و چطوری به تو برساند. آن وقت است که باید شکیبا باشی و کم گو. دریانوردان در تمام دنیا، گاهشمار مخصوص به خود را دارند که در جنوب ایران و در جزیره قشم نیز همین گونه است. هنوز هم از پس سال ها، به آخرین روز تیرماه که می رسیم، اولین روز سال تازه صیادان آغاز می گردد و نوروز صیادی را جشن می گیرند. این جشن، به تازیگی، تبدیل به یکی از جاذبه های گردشگری قشم شده و مردم زیادی به تماشا مراسم آن می روند. با خبرنگاران همراه باشید.
پیوندی ناگسستنی میان دریا و صیادان !!
نوروز صیادی، آغاز فصلی است که صیادان دوست می دارند. بهار ماهیگیرها و جشنی که نشانه آغاز یک سال پر برکت است. این روز، نشانه پیوند ناگسستنی مردم و طبیعت است. طبیعتی که در جزیره قشم، بیشتر از هر چیزی خودش را به شکل دریا بروز می دهد. در این جزیره، دریا خود سرزمین است و سرزمین، همه دریایی است. صیادان در این روز بخصوص، از ماهیگیری پرهیز می نمایند و اعتقاد دارند که با این کار، در تمامی دنیا، آبزیان، فرصت مناسبی برای فراوری مثل دارند و در نتیجه، برکت در روزهای آینده سال به سفره های آن ها خواهد آمد. نوروز صیادی، سال ها تنها برای مردم خود جزیره قشم، مهم بود و بس، اما اکنون مدتی است که غیر بومی های این جزیره و نیز گردشگران، مشتاق تماشا این مراسم زیبا شده اند و آن را از دست نمی دهند.
مراسم و آیین ها
نمایش، همواره یکی از قدرتمندترین هنرهای این جزیره بوده. نمایشی همراه با صورتک سازی، گریم و موسیقی های سنتی جزیره که از نقاط قوتش می باشد. زنان با نقاب های رنگی مخصوص خود، نان می پزند و غذاهای محلی. مردان نیز برخی در لباس های سراسر سفید به اجرای نمایش و ساز و آواز سنتی می پردازند و درواقع رزیف خوانی می نمایند. تن به آب می زنند و به انجام مراسمی همجون نوبن خرامی، کاک مالی و آیین سنتی شوشی می پردازند. نوروز صیادی در جزیره سلخ برگزار می گردد و جدا از جشنی که خود بومی ها برگزار می نمایند، جشنواره ای نیز به وسیله سازمان منطقه آزاد در این روز اجرا می گردد که خود تبدیل به یکی از جاذبه های گردشگری قشم شده است.
منبع: همگردی